Knapperige Muesli Recept
Ingrediënten:
- 300 g Havermout
- 100 g Noten (bijv. Amandelen, Hazelnoten), grof gehakt
- 50 g Zaden (bijv. Zonnebloempitten, Pompoenzaden)
- 50 g Gedroogd fruit (bijv. Rozijnen, Cranberries), in stukjes gesneden
- 3 el Honing
- 2 el Neutrale plantaardige olie
- 1 tl Vanille-extract
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze:
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan.
- Voeg havermout, noten en zaden toe aan de pan en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, af en toe roerend.
- Voeg honing, vanille-extract en zout toe en meng goed tot alles licht gekarameliseerd is.
- Haal de pan van het vuur en roer het gedroogde fruit erdoor.
- Laat de knapperige muesli afkoelen op een bord of bakplaat en bewaar deze droog.
Serveren:
De knapperige muesli kan geserveerd worden met koude melk, yoghurt of verse vruchten. Laag het afwisselend met yoghurt en gesneden vruchten in een kom of glas voor een heerlijk en gezond ontbijt.
Eet smakelijk!