Pompoen-aardappelsoep
Ingrediënten:
- 500g Aardappelen
- 500g Pompoen
- 2 Wortelen
- 1 Ui
- 2 el Boter
- 1 Bosje Kruiden (bijv. Peterselie, Bieslook)
- 1 Liter Groentebouillon
- 100 ml Room
Bereiding:
- Schil en snijd de aardappelen, pompoen, wortelen en ui in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een grote pan en bak de ui glazig.
- Voeg de aardappelen, pompoen en wortelen toe en bak kort aan.
- Giet de groentebouillon erbij en kook de groenten zacht.
- Pureer de soep tot een romige consistentie is bereikt.
- Voeg de room toe en roer goed door.
- Hak de kruiden fijn en roer ze erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
De gebruikte keukengerei is verkrijgbaar in de online winkel:
Pannen:
Keukenspatels:
Soepkommen: