Ingrediënten:
- 1,5 kg Tomaten
- 1 Ui
- 1 Teentje knoflook
- Kruiden, specerijen of 1 tl groentebouillon
- 1 Paprika
- Olijfolie en boter om in te bakken
- Optioneel een scheutje melk
- Creme fraiche en peterselie om te serveren
Bereiding:
- Was de tomaten, snijd ze in en laat ze ongeveer 10 minuten in kokend water trekken.
(Deze stap kan worden overgeslagen als de schil van de tomaat niet stoort in de soep.) - Giet vervolgens de tomaten af, spoel ze af met koud water en pel de schil eraf.
- Schil en snipper de ui en knoflook.
- Verhit olijfolie en boter in een grote pan.
- Bak de gesnipperde ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en bak deze kort mee.
- Voeg de gepelde tomaten toe en voeg kruiden toe.
- Laat de soep op middelhoog vuur ongeveer 20-30 minuten sudderen, tot de tomaten zacht zijn.
- Voeg een scheutje melk toe voor meer romigheid.
- Breng op smaak met kruiden en specerijen naar smaak.
- Pureer de soep tot een gelijkmatige consistentie.
- Warm opdienen en naar wens garneren met een lepel creme fraiche en verse peterselie.
Eet smakelijk!
De gebruikte keukengerei is verkrijgbaar in de online winkel:
Pannen:
Opscheplepel:
Soepkommen: